^ Нагоре

Спреят против комари е задължителен през лятото

03.07.2012
Спреят против комари е задължителен през лятото

 

Още сме в началото на лятото, а зачестяват информациите за невиждана популация на комари в страната. В Русе например те били 10 пъти повече в сравнение с предишни години. Хората се паникьосват неслучайно, тъй като официално бе съобщено, че във Варна са засечени опасните за здравето тигрови комари. Екзотичният азиатски тигров комар, който разнася 22 вида непознати до този момент у нас зарази, вече се среща в България. Започнаха пръскания, но с повишаването на температурите нараства и вероятността от нападения на кръвосмучещите насекоми, предупреждават епидемиолози. 

Ухапванията от комари, освен неприятния сърбеж, съвсем не са безобидни, особено за хора предразположени към алергии. Тези дни беще съобщено как 38-годишната В.Г., дежурна по смяна на митница „Логодаж” на ГКПП „Станке Лисичково” била ухапана от комар и изпаднала в нервна криза. Наложило са да дoйде линейка чак от Благоевград, за да се откара пострадалата в спешното отделение на болницата. 

Ето защо превантивните мерки срещу ухапвания от комари са не препоръчтелни, а наложителни. Има достатъчно голям избор на предпазващи от ухапвания на нaсекоми средства. Сред тях и по ефикасност, и по екологичност се открояват тези, които са на основата на естествени съставки. Калмофитол – organic спрей против комари, произведен от Laboratoire Super Diet, Франция, е едно от тези средства. Калмофитол е изцяло натурален продукт. Притежава Bio сертификат с гаранция, че продуктът е произведен от поне 70% organic съставки.

Оrganic спрей Калмофитол е ефикасен щит срещу комари, предпазва от ухапвания от насекоми, благодарение на съчетанието на свойствата на неговите основни съставки: евкалиптова вода, глицерин, масло от цитронела, глицерил каприла, гераниол, лимонен и линалоол. 

Евкалиптовата вода от край време се използва против ухапвания от насекоми, отблъсква комари, домашни мравки.

Цитронелата, получена чрез парна дестилация от лимонена трева, е изключително мощен репeлент, който прогонва насекомите.  

Здравецът, който традиционно се използва за прогонване на комари, е източник на ароматното масло гераниол.

Като истински фитопродукт Оrganic спрей Калмофитол не съдържа: парабени, феноксиетанол, полиетилен гликол. Актуалният за сезона Калмофитол - оrganic спрей може да закупите веднага на лека лятна цена от www.marulka.com

 

Обратно към всички статии